Wat dromen je vertellen…

Dromen hebben mij altijd al gefascineerd. Soms onthoud ik wel 5 of 6 dromen die ik in één nacht heb mogen beleven. Vaak hebben mijn dromen te maken met dingen die ik heb meegemaakt of gedurende de dag (on)bewust heb opgepikt. Deze helpen mij de dag te verwerken. Er zijn ook dromen waarbij ik verre reizen naar andere tijden, landen, planeten of sterrenstelsels maak. Deze zijn vaak zo onverklaarbaar vreemd dat ik juist overdag bezig ben om mijn nacht te verwerken. En sommige dromen lijken een soort boodschap in zich te dragen, al kan ik vaak achteraf pas bepalen of het daadwerkelijk een boodschap was…

Toen ik voor de derde keer zwanger was, ‘wist’ ik heel erg zeker dat ik dit een jongen zou krijgen. Ik was er behoorlijk stellig van overtuigd. Mijn dromen kwamen met andere signalen. Ik heb zeker zes keer gedroomd dat ik een meisje zou krijgen. Maar in mijn dromen kwam ik niet zelf tot die ontdekking. Nee, het was telkens iemand van ‘buiten’ die mij kwam vertellen dat ik een meisje zou krijgen. Ik heb zelf in mijn dromen een echo gehad waaruit bleek dat mijn derde kindje ook een meisje zou zijn! En toch bleef ik voet bij stuk houden: ik krijg een zoon.

Ik kreeg wederom een dochter 🙂 Achteraf kan ik pas zien wat mijn dromen mij wilden vertellen en wat ik zelf onbewust schijnbaar verlangde. Nu is het de kunst om weer zuiver te gaan vertrouwen op mijn intuïtie en mijn gevoel als (mijn) waarheid te gaan aanschouwen.

Een paar weken geleden droomde ik dat ik voor de vierde keer ging bevallen. Het was wederom een prachtige badbevalling en op het moment dat ik het kindje boven water haalde was er een en al herkenning. Ik ‘kende’ dit kindje al en dit kindje ‘kende’ mij ook. Het voelde heel vertrouwd en liefdevol. We keken elkaar glimlachend aan. Pas na een tijdje voelde ik tussen de beentjes en ja hoor: een meisje! Een vierde dochter, wat een zegening! Na deze droom heb ik het gevoel dat er weer een meisje in mij groeit. Maar na mijn flater van de vorige keer is het toch iets moeilijker om er echt op te vertrouwen. Ik besloot daarna ook om het hele concept van geslacht los te laten. Een kindje kan een sterke mannelijke energie hebben en toch een meisje zijn, en andersom. Toch bleef ik mijzelf afvragen: zou het tóch een jongen kunnen zijn? Heel misschien?

Een paar dagen geleden droomde ik dat het vierde kindje al geboren was. Ik zat in een ruimte met mijn drie dochters om mij heen en in mijn armen had ik een baby van ongeveer vier maanden vast. Het was een jongen, mijn jongen. Een prachtig donkerharig Indianenzoontje met karamelkleurig huidje. Ik keek naar mijn kinderen en observeerde de energie van deze vier samen. Hoe mooi ik het ook vond… energetisch klopte er iets niet. In mijn droom werd mij duidelijk dat ik ook dit keer geen jongen zou krijgen.

De volgende ochtend vertelde ik tijdens het ontbijt mijn droom. En mijn vriend reageerde zoals altijd: ‘Jij met je dromen. Ik geloof er niet meer in. Eerst zien en dan geloven.’ Laat ik voor deze ene keer dan maar naar hem luisteren en al het gedroomde maar weer loslaten. We gaan het meemaken en zien over een week of 10, dan pas geloven.

 

Advertenties

Een gedachte over “Wat dromen je vertellen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s