De Moeder

De nacht nadat werd bevestigd dat ik nieuw leven in mij droeg, maakte ik in een droom iets prachtigs mee. Met mijn gezinnetje wandelde ik over een zandpad door het bos. De zon scheen zachtjes, niet heet en een speels briesje liet de bladeren dansen aan de takken. Het was een bijzonder pad. We kwamen vreemde wezens tegen en moesten een slootje oversteken, waar we droog uitkwamen. Op een gegeven moment had ik nog maar één dochter aan de hand en samen met mijn man liepen we naar een groot gebouw wat op een kerk leek.

Daar stonden we, voor enorm zware gesloten donker groene deuren. Mijn man opende de deur en we traden naar binnen. Eenmaal binnen werd ik overspoeld door walmen wierook en warmte. Het voelde als een sacrale ruimte en ik wist meteen dat hier een ceremonie plaatsvond met ayahuasca, een medicijn van Moeder Aarde. Terwijl we door de hal liepen leek het alsof ik zelf ook onder invloed was. Alles om mij heen begon waziger er uit te zien en het leek alsof ik op een kabbelend schip zat. Mijn man liep door maar ik draaide me om en wilde weer naar buiten gaan, dit was geen plek voor mij. Toen ik de deur wilde openen bleek deze op slot.

Wat nu?! Toch maar de heilige ruimte betreden en kijken of er elders nog een uitgang was. Ik kwam in een ruimte gevuld met mannen die in diepe processen zaten. Ik zag mijn man stralend rondlopen, hij was hier helemaal op zijn plek. Door een deur kwam ik in een andere ruimte terecht, het gedeelte van de vrouwen. Hier heerste een lichtere sfeer en was het werk bijna ten einde gekomen. Ik begaf me naar een bar waar meerdere vrouwen zaten te praten met elkaar. Onderzoekend keek ik om mij heen toen er opeens aan mijn linkerkant een deur werd geopend. Een vrouw stapt de ruimte binnen en voegde zich bij de andere vrouwen aan de bar. Ze riep dat er nu tijd was om met De Moeder te gaan praten, daarbij keek ze mij vragend aan. Ik voelde dat ik nieuwsgierig was naar die moeder en gaf aan dat ik haar graag wilde ontmoeten.

Onbevangen stapte ik over de drempel. De deur werd achter mij gesloten. Hier hing een buitengewoon goddelijke sfeer. Dampen wierook verhulden een silhouette van een vrouwelijk wezen. Op de grond lag een kussen waar ik plaats diende te nemen. Ik ging zitten, richtte mijn hoofd op en keek in de diepe en donkere ogen van De Moeder. Ze glimlachte verbaasd en vroeg me: ‘Wat doe jíj hier?’ Ik haalde twijfelachtig mijn schouders op. Ik had werkelijk geen idee wat ik hier in deze tempel kwam doen. Ze vervolgde: ‘Dochter, jij hebt al vele levens met de planten gewerkt. Het is je welbekend en je zou dit leven wederom met de planten kunnen gaan werken, als je dat wilt. Maar het hoeft niet.’
‘Hoe kan ik dan mijn essentie over gaan brengen op de mensen?’ vroeg ik haar.
Telepatisch stuurde ze mij een beeld. Ik zag de zee wild geschilderd met felle kleuren op een groot doek. Ik voelde me vullen met warmte en herkenning. ‘Ga je gevoelens uitbeelden en je geeft de mens direct jouw essentie.’ Ik had me geen mooier antwoord kunnen wensen.

Een sprong in de tijd, al vermoed ik dat er in de tempel van De Moeder geen tijd bestaat… Ze zit naast me, aan mijn linker zijde, zwijgend. Ik voel de onvoorwaardelijke liefde stromen. ‘Moeder?’ hoor ik mijzelf zeggen. ‘Mag ik je nog één vraag stellen?’
Ze knikt.
‘Is het waar dat ik weer leven in mij draag?’
Haar stem zwijgt en haar ogen spreken bevestigend. Vervolgens zegt ze dat het de bedoeling is dat ik nog een vierde kind ga baren en dat het goed is. Meer hoeft ze niet te zeggen. Ik kijk haar dankbaar aan en weet dat het tijd is om te gaan. De tranen branden in mijn ogen. Ik voel me intens gelukkig en dankbaar. De deur wordt geopend en ik stap de ruimte vol vrouwen weer in. Daar staat hij, mijn man, te wachten op mij. Huilend val ik in zijn armen en op dat moment word ik wakker.

Mijn lieve schatten zijn nog in diepe slaap. Ik voel dat mijn wangen nat zijn. Vertrouwen golft door mijn lichaam. Ik draai me om en met Layla’s warme voetjes in mijn hand val ik weer in slaap.

Advertenties

Een gedachte over “De Moeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s