De Aankondiging

Al voedend zat ik met Ronja op de bank in de gemeenschappelijke woonkeuken van de woongroep waar we destijds woonden. Ze was een week of 10 jong. Ik genoot van de gele muur waar ik tegen aan keek. Wat was ik blij dat ik met mijn dikke buik de keuken nog even een fris kleurtje had gegeven. Het voelde zo warm nu. Mijn ogen sloegen regelmatig neer op het drinkende dametje. Wat deden wij het goed. Ik voelde me een trotse moeder.

Opeens voelde ik dat Ronja en ik niet alleen in de woonkeuken waren. Een onzichtbaar toch sterke aanwezigheid vroeg om mijn aandacht. Ik hoorde in gedachten: ‘Hallo ik ben Thura en ik kom met mijn zusje spelen!’ Wauw was ik verrast! Mijn stem antwoordde: ‘Nou Thura, gezellig hoor. Maar kan je misschien even wachten nog? Ronja is nog zo klein.’ Ik hoorde niks meer, maar voelde het zieltje nog wel een tijdje om mij heen dwarrelen. Ze (?) voelde speels, blij, daadkrachtig en zeker van haar zaak.

En dat er ze zeker was dat ze met Ronja wilde spelen, werd enkele weken later bevestigd. Na de bevalling had ik één keer mijn maan gehad. Ik gaf borstvoeding op verzoek (lees: Ronja hing bijna dag en nacht aan de borst) en achtte de kans op vruchtbaar zijn klein. Maar toen ik op een ochtend in mijn vriends kamer liep, maakte de geur daar mij misselijk, net als een jaar daarvoor. Ook voelde ik heel sterk dat er ‘iets’ in mijn systeem zat wat niet van mij was. Een test liet twee duidelijke streepjes zien. Ja hoor, Thura had ‘heel even’ gewacht…

De volgende dag vertrok mijn vriend voor twee weken naar Brazilië, mij achterlatend met kleine Ronja, een positieve zwangerschapstest en heel veel verwarring. Nóg een kindje?! Zo snel?! Ze schelen een jaar? Jemig, hoe ga ik dat in vredesnaam doen?! Nu terugkijkend, ruim drie jaar later, kan ik zeggen dat de tweede zwangerschap en bevalling een waanzinnig groot cadeau voor mij zijn geweest. De les die ik tijdens Ronja’s zwangerschap aangereikt kreeg kon ik nu in de praktijk gaan uitdragen. Het vertrouwen op mijn lijf en intuïtie werd na 40 weken zwangerschap stevig op de proef gesteld. Wat er precies gebeurde? Dat lees je in het volgende verhaal!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s